Één van de beste wind- & kitesurfplekken ter wereld

Wind- & kitesurfen

Hij is er bijna altijd, de passaatwind! En dat in combinatie met mooi weer, warm water en een prachtige lagune waar je deels kunt staan, maakt Bonaire tot een toplocatie voor wind- en kitesurfers. Lac Bay is een door koraalriffen beschermde baai met een ondiepe lagune. Vooral beginnende windsurfers kunnen zo veilig en snel de sport onder de knie krijgen, terwijl gevorderden hun tricks kunnen verbeteren.

Leren surfen

Bij het windsurfcentrum Jibe City wordt les gegeven en kun je het modernste materiaal huren. Er worden clinics en cursussen gegeven in zowel groepsverband als privé. En omdat de baai zo goed beschermd is en de wind aanlandig is, biedt Lac Bay ideale omstandigheden voor kinderen.

Meer over Lac Bay

Lac Bay

Door het vlakke water is het ook een ideale bestemming voor slalomsurfers die graag op hoge snelheid door de baai cruisen. Lac Bay is ook al jaren het toneel van de PWA (professional Windsurf Assocation) World Cup Tour en het kampioenschap freestyle. Heel wat locals varen succesvol mee aan de wereldtop.

Lac Bay is ook al jaren het toneel van de PWA World Cup Tour en het kampioenschap freestyle. Heel wat locals varen succesvol mee aan de wereldtop.

Kitesurfen

Op Bonaire vind je geen massatoerisme met hoogbouw en kunstmatig opgespoten lange witte zandstranden. Dat wil niet zeggen dat je hier niet kunt genieten van de zon en de zee. Bonaire  kent namelijk een ruige ongerepte kust met prachtige natuurstranden. Zo heeft ieder strand op Bonaire zijn eigen karakter. Op sommige is het zien en gezien worden in trendy beachclubs en andere zijn juist weer rustig, pittoresk en geliefd bij families met kinderen.

Kiten met dolfijnen

Kitesurfers worden regelmatig vergezeld door dolfijnen die zonder enige angst voor mensen met je mee zwemmen en duiken. Een bijzondere ervaring die uniek is voor Bonaire.