Top duik en snorkelbestemming

Duiken en Snorkelen

Wie het duiken of snorkelen op Bonaire wil beschrijven komt superlatieven tekort want het eiland staat wereldwijd bekend om haar fascinerende onderwaterwereld. Door het Amerikaanse duikblad “Scuba Diving Magazine” wordt het dan ook keer op keer uitgeroepen tot de beste duikbestemming in de Caraïbische archipel.

Direct op het resort biedt de erkende duikschool Wannadive verschillende mogelijkheden om je duikvakantie compleet te maken. Van je eerste duik tot exclusieve bootexcursies. Via de eigen steiger van het resort duik je begeleidt door gediplomeerde instructeurs meteen in de fascinerende onderwater wereld van Bonaire.

Nog nooit gedoken? Dan is dit de kans om het te leren.

Top-5 duikbestemming

Duikers en snorkelaars uit alle delen van de wereld komen speciaal voor dit alles naar Bonaire. Dankzij beschermende maatregelen verkeren de riffen in prima conditie. Dicht onder de kust leven meer dan 60 koraalsoorten en 350 soorten vissen, het hoogste aantal in de Cariben.

85 officiële duik- en snorkel locaties

Ruim 85 officiële duik- en snorkel locaties en de meeste zijn direct van de kant te bereiken en dat maakt het duiken of snorkelen op Bonaire dus heel laagdrempelig. Je kunt naar vrijwel iedere plek aan de (voornamelijk west-)kust rijden en stapt zo tussen de koraalriffen in zee. Doordat de westkust redelijk beschut is voor de wind is er weinig stroming en is het zicht op sommige plaatsen meer dan 90 meter.

Bonaire National Marine Park (BNMP)

Het besef dat Bonaire gezegend was met een bijzondere onderwaterwereld, drong al vrij vroeg door bij duikliefhebbers, natuurbeschermers en de overheid. In 1979 is het kustgebied rond Bonaire tot beschermd natuurgebied verklaard en werd daarmee het eerste marinepark in de wereld. Het totale gebied is ruim 27 km2 groot en het grootste gedeelte is voor snorkelaars en duikers toegankelijk.

Meer over de natuur

Een groot aquarium

Onder water waan je je hier in een groot zeeaquarium en in en om de koraalriffen leven de mooiste waterwezens die je ooit gezien hebt. Bonaire staat bekend om de meest ongerepte koraalriffen ter wereld en vormen de leefomgeving van een enorme diversiteit aan prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners. Niet voor niets staat Bonaire in de top van de beste duikbestemmingen ter wereld en prijkt er op alle nummerplaten “Divers Paradise”.

Zeeschildpadden: 5 van de 7 ontmoet je op Bonaire

Wereldwijd komen er nog zeven verschillende zeeschildpadsoorten voor. Van die zeven leven er ook vijf in de wateren van Bonaire en Klein Bonaire welke je gemakkelijk kunt zien tijdens het snorkelen, duiken of kayakken bij de mangroves bij Lac Bay. Er valt veel te vertellen over alle duikstekken en snorkelplaatsen rond dit mooie eiland. Lees hiervoor een van de vele gidsen met schitterend beeldmateriaal en informatie over het bijzondere onderwaterleven van Bonaire. Het merendeel van deze boeken is in de Engelse taal maar er zijn ook een aantal goede Nederlandse titels uitgebracht.