De stranden van bonaire

Op Bonaire vind je geen massatoerisme met hoogbouw en kunstmatig opgespoten lange witte zandstranden. Dat wil niet zeggen dat je hier niet kunt genieten van de zon en de zee. Bonaire  kent namelijk een ruige ongerepte kust met prachtige natuurstranden. Zo heeft ieder strand op Bonaire zijn eigen karakter. Op sommige is het zien en gezien worden in trendy beachclubs en andere zijn juist weer rustig, pittoresk en geliefd bij families met kinderen.

Klein Bonaire

De natuurlijke zandstranden van Bonaire zijn van zeer grote schoonheid. Zo kent Klein Bonaire, het betoverende eilandje voor de kust van Kralendijk, hagelwitte tropische zandstranden.

Het is een paradijs voor snorkelaars en badgasten die er heerlijk relaxen onder de altijd aanwezig Caribische zon.

Meer over snorkelen

Lac Bay & Sorobon Beach

Lac Bay is een azuurblauwe lagune in het zuidoosten van Bonaire met twee fantastische zandstranden met ieder een eigen identiteit. Op Sorobon Beach treffen jonge en hippe wind- en kitesurfers elkaar. Het is de place to be door de altijd aanwezige passaatwind. De kleurrijke zeilen en kites scheren hier over water. Ook bij families met kinderen is het strand van Sorobon populair vanwege het ondiepe water, het fijne witte zand en de rust en ruimte. Het strand van Cal daarentegen is het domein van de lokale Bonairiaanse bevolking die zich hier iedere zondag verzamelt en waar hele families zich vermaken met plaatselijke muziek, dans en een lekkere barbecue.

Brede zandstranden belangrijke nestplaats voor zeeschildpadden

Zeeschildpadden

Een absolute voorwaarde voor de voortplanting van de zeeschildpad zijn brede zandstranden en Klein Bonaire is dan ook een belangrijke plaats waar zij hun eieren leggen.

Met een beetje geluk kun je zelfs getuige zijn van het uitkomen van de jonge reptielen die vervolgens hun weg zoeken over het strand naar de veilige Caribische Zee.

Zeegras

Lac Bay is het belangrijkste foerageergebied voor zeeschildpadden die voorkomen in de wateren rondom het eiland. Op de bodem van Lac Bay groeien kwetsbare zeegrasvelden die ook beschermd zijn. Zeegras is een belangrijke voedselbron voor de zeeschildpadden.

Meer over de natuur