Een aangenaam klimaat en relaxte lifestyle

Bonaire

De meeste mensen hebben wel eens van Bonaire gehoord maar kent men het eiland eigenlijk wel? Het Caribische eiland staat wereldwijd te boek als een top 3 duik- en snorkelbestemming, maar toch valt er meer te beleven dan dat. Bonaire is ook een mekka voor de liefhebbers van de wind- en kitesurfsport en een toenemend aantal vakantiegangers komt voor het aangename klimaat en de relaxte lifestyle graag naar het eiland.

Geen massatoerisme

Hoewel Bonaire in grootte niet onderdoet voor Aruba en Curaçao is het met 20.000 inwoners verreweg het dunst bevolkt. Je vindt hier geen massatoerisme met hoteltorens, maar kleinschalige resorts met hippe beach clubs, uitstekende restaurants en luxe villa’s. Dit alles omgeven door een ruige ongerepte kust met prachtige natuurstranden en nationale parken.

Meer over Lac Bay

Authentiek

Bonaire is het meest authentiek van de ABC eilanden. Vanaf het moment dat je aankomt op het eiland voel je de relaxte en ongedwongen Caribische sfeer. Een tropisch paradijs onder stabiel Nederlands bestuur met een uitstekend niveau aan voorzieningen, duurzame groei van kwaliteits-toerisme en een progressief economisch beleid.

Een mengelmoes van culturen

De kleuren van Bonaire

De geschiedenis van het Caribisch gebied begon allang voordat Christoffel Columbus in 1492 voet zette op de Bahama’s en de Nieuwe Wereld ontdekte. Eeuwenlang woonden er op de paradijselijke eilanden indianen die merendeels vreedzaam en gemoedelijk samenleefden. Met de komst van de Europeanen veranderde dit echter snel want deze kolonisten haalden Afrikaanse slaven om het zware werk op de suiker- en katoenplantages te doen. Van de oorspronkelijke bewoners zijn er weinig afstammelingen meer te vinden en wat overbleef is een boeiende mengelmoes van culturen die de Caraïben zo uniek en aantrekkelijk maakt en toeristen van over de hele wereld trekt.

Geen 'goud'

In 1499 landden de Spanjaarden op Bonaire en verscheen het eiland voor het eerst op de wereldkaart De Spanjaarden kwamen er al snel achter dat er op Bonaire geen goud was te vinden en de gronden ongeschikt bleken te zijn voor het aanleggen van plantages. In 1526 introduceerden de Spanjaarden vee op Bonaire. Als gevolg hiervan komen er ezels en geiten in het wild voor.

Zoutwinning

Nederland veroverde in 1633 Bonaire op Spanje en het eiland kwam onder bestuur van de West-Indische Compagnie. Door de opkomende haringvisserij ontstond er een grote behoefte aan zout in Holland en de zoutwinning op Bonaire werd steeds belangrijker. Er werden een klein aantal slaven te werk gesteld in de zoutpannen, en de slavenhuisjes bij de zoutpannen waar in het verleden van Bonaire de slaven verbleven, zijn nog altijd te zien in het zuiden van Bonaire. Tegenwoordig wordt het zout met moderne technologie en machines gewonnen door de Canadese multinational Cargill en wereldwijd geëxporteerd.

Bonaire heeft een tropisch klimaat

365 dagen zomer

Iedereen die op vakantie naar een tropisch eiland gaat verwacht tropische weersomstandigheden. Door de ligging van Bonaire in het zuiden van de Caraïben zult u hierin dan ook niet teleurgesteld worden. Het is zo goed als altijd mooi weer met sporadisch een beetje regenval.

De temperatuur is het gehele jaar vrijwel gelijk en ligt rond de 28 graden. Toch voelt het niet benauwd door de altijd aanwezige verkoelende bries. Bonaire valt buiten de orkaanzone en heeft dus geen last van tropische stormen, orkanen en tornado’s. De temperatuur van het zeewater is gemiddeld 27 graden.